:)))
1. Co oznacza Q=1, Q>1, Q<1
2. Co to jest jakośc totalna
3. Koszty jakości
4. Hierarchia dokumentacji(najważniejsze dokumenty)
5. Co to jest GAP, GMP, GHP
6. Typy produkcji ( pierwotna-związana z GMP ; wtórna - związana z HACCP)
7. Obowiązkowe systemy żywności (HACCP, GMP, GHP)
8 Etapy wprowadzania HACCP oraz opis poszczególnych etapów, czego dotyczą itp.
9. Co to jest krytyczny punkt kontrolny
10. Zagrożenia (typy) w produkcji żywności.
11. Hierarchia systemów jakości.
12. Standardy auditowania dostawców (BRC, IFS, EUREP, GAP)
13. QACCP.
14. ISO 9000: zasada zarządzania jakością, etapy opracowywania i wprowadzania
15. Czego dotyczą ISO 9000, 14000, 18000, 22000
16. Po co stosuje się GMP, GHP, HACCP, ISO, IRS
17. Interpretacja systemów jakości.
Offline
dodatkowe zagadnienia z dzisiejszego dnia:
- UCL, LCL
-karty przy ocenie alternatywnej (P, NP, C, U)
-co wchodzi w skład ISO 2000
-integracja systemów- przykłady
-BRC- dożwyności, opakowań itp
-IFS- tylko do żywnosci
Offline
cicha myszka
nie ma iso 2000 tylko 22000 ja przynajmniej mam tak
Offline
cicha myszka
a dotyczy zarzadzania bezpieczenstwem zywnosci(tak mowila na cwiczeniach)
Offline
cicha myszka
sklad:wymagania GMP i GHP(warunki wstepne),wymagania systemu HACCP,elementy ISO9000,elementy ISO14000,wymagania BRC i IFS
Offline
wyjaśnic-QACCP,GAP,ISO 22000, określić punkt kontrolny przy wyrobie kotletów mielonych(smażenie,panierowanie...), trzeba było uporządkować podane było(ISO 9000, QACCP,ISO 22000,ISO 9001,HACCP cos tam jeszcze) niech ktos dopisze reszte bo ja tylko te zapamietałam a i jeszcze zasady jakości wyjaśnic(oientacja na klijenta....)ogólnei głupie odp.były
Offline