#1 2007-10-18 16:31:49

Żyłka

student 4 roku

8433876
Zarejestrowany: 2007-10-10
Posty: 32
Punktów :   

pytania na chłodnictwo

Proponuje spisanie wszystkich pytań z chłodnictwa.
ja miałam ćw. nr 11 o oto pytania z kartkówki:

1. co to jest wodnistośc wg. Hoffmana
2. jakie sączynniki wpływające na wodochlonnośc
3. jak wpływa ATP na wodochlonność

mam nadzieję, że się przyłaczycie do wspólnej pracy


"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu..."

Offline

 

#2 2007-10-21 14:37:53

sucha

użytkownik

455625
Skąd: gniazdko
Zarejestrowany: 2007-10-10
Posty: 19
Punktów :   
WWW

Re: pytania na chłodnictwo

ja mialam 9

1.wymien urzadzenia do rozmrazania?
2.wady rozmrazania  prozniowego?
3.co to jest rozmrażanie nastrzykowe?omowic

Offline

 

#3 2007-10-22 10:38:08

Przemek

Administrator

Zarejestrowany: 2007-10-09
Posty: 48
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

ćwiczenie 11
1 opsiać rodzaje wody w produkcie
2 Rola Atp w wodochłoności (opisać proces)
3 Co jest miarą wg wodnistości wg Hoffmana

Offline

 

#4 2007-10-22 18:24:29

sucha

użytkownik

455625
Skąd: gniazdko
Zarejestrowany: 2007-10-10
Posty: 19
Punktów :   
WWW

Re: pytania na chłodnictwo

Cwiczenie 10

1.co to jest punkt krioskopowy w miesie rozmrazanym??
2.Jakie sa fazy rozmrazania i zakresy temperatur??
3.ryby najlepeij rozmrazac szybko czy wolno ?dlaczego?

Offline

 

#5 2007-10-23 09:49:17

yogi

książe z brooklynu

Zarejestrowany: 2007-10-20
Posty: 23
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

Cwiczenie 7
-kiedy wystepuje zero absolutne ( w C i w K)
-w której czesci produktu i jakie wystepuja kryształy
-co powoduje rekrystalizacja i co to jest

Offline

 

#6 2007-10-23 14:21:56

Ila

cicha myszka

Zarejestrowany: 2007-10-23
Posty: 8
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

cw 3
-przemiany fizyko-chem.w surowcu w temp.krioskopowej
-negatywne zmiany przez podmrazanie
-metody podmrazania

Offline

 

#7 2007-10-23 19:13:44

Żyłka

student 4 roku

8433876
Zarejestrowany: 2007-10-10
Posty: 32
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

ćwiczenie 12:

1. co to jest tarcie
2. jakie są rodzaje odkształceń
3. jaką lepkość mają tłuszcze i dlaczego


"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu..."

Offline

 

#8 2007-10-24 21:39:16

Żyłka

student 4 roku

8433876
Zarejestrowany: 2007-10-10
Posty: 32
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

ćwiczenie 12:

1. co to jest twardość farszu (czym różni się farsz mięsny od rybnego)
2. Co to jest ciało sprężyste i plastyczne
3. co to jest lepkość


"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu..."

Offline

 

#9 2007-10-25 19:21:54

Magda

Moderator

Zarejestrowany: 2007-10-25
Posty: 47
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

cwiczenie 10
1) Podaj roznice rozmrażania w wodzie i rozmrazania mikrofalami biorac pod uwage sposób doprowadzania ciepla do produktu
2) Dlaczego podczas rozmrazania nalezy jak najszybciej przekorczyc zakres temperatur krioskopowych'
3)Przy 80`C ubytek czy przyrost masy? (ubytek)

Offline

 

#10 2007-10-25 19:25:07

Magda

Moderator

Zarejestrowany: 2007-10-25
Posty: 47
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

cwiczenie 8
1) Czy glazurowanie wplywa na jakosc glazurowanych produktow?
2) Czym sie rozni woda wolna od wody zwiazanej
3) Co to jest wyciek swobodny i kiedy powstaje?

Offline

 

#11 2007-10-25 19:30:17

Magda

Moderator

Zarejestrowany: 2007-10-25
Posty: 47
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

cwiczenie 9
1) Etapy rozmrazania z uwzglednieniem zakresu temperatur.
2) Paramerty oceny rozmrozonego surowca.
3) Sposoby rozmrazania surowcow.

Offline

 

#12 2007-10-29 16:04:30

Ila

cicha myszka

Zarejestrowany: 2007-10-23
Posty: 8
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

ciczenie 4
- roznica w czasie nominalnym a efektywnym
- przedzial temp.w ktorej najlepiej zamarza woda i ile wynosi jej wartosc
- okreslic srenia koncowa temperatur

Offline

 

#13 2007-10-30 11:10:54

Żyłka

student 4 roku

8433876
Zarejestrowany: 2007-10-10
Posty: 32
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

ćw 1

1. jak przygotowuje się piasek do ćwiczenia
2. co to jest woda związana?
3. jak wpływa temperatura na wiązanie wody


"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu..."

Offline

 

#14 2007-11-04 14:44:32

Ania

student 4 roku

Zarejestrowany: 2007-10-10
Posty: 46
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

ćw 11
oblicz Cp jeżeli masz 200 gram mr i 2 gramy ms
czy po dodaniu do farszu rybnego tłuszczu wzrośnie wodochłonność czy nie i dlaczego
trzeciego nie pamiętam

Offline

 

#15 2007-11-04 15:00:48

Ania

student 4 roku

Zarejestrowany: 2007-10-10
Posty: 46
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

Żyłka miałaś już ćw 12? z czego sie uczyłaś?

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.pokemon-gra-pbf.pun.pl www.pret.pun.pl www.ebooki.pun.pl www.pspland.pun.pl www.motosquad.pun.pl