:)))
a to jest coś, co może się przydać
http://www.maxior.pl/film/84026/Jak_zrobic_lod
Offline
użytkownik
Ćw 3
1 jakie czynniki mają wpływ na podmrażanei żywności
2 jak ususzka wpływa na tem krioskopowa
3 jakie drobnoustroje roziwjają sie w podmrażaniu?
Offline
cw 11
jakie czynniki wpływaja na wodochłonność??
Ile bedzie wynosić masa substancji rozpuszczonych w roztworze 130g o stężeniu 13%?
wymienić substancje dodatkowe dodawane do żywności wpływające na coś tam nie pamiętam ale chodzi o polisacharydy, fosforany i substancje enzymatyczne
Offline
Ćw 7
metody zamrażania
kryształy dendryt... jak dlaczego gdzie sie tworzą
opisać i wyjaśnić podać zakres temp. i narysować w jakim przedziale następuje zniszczenie tkanki i dlaczego
jakoś to podobnie brzmiało pozdro
Offline
czy sie jeszcze przyda komuś ? ale podaje do cw 8 glazurowania
jakie konserwanty dodajemy do "glazury"
jak dobieramy opakowanie do mrożonych produktów, co musi spełniać
jakie czynniki wpływają na trwałość produktu mrożonego
powodzenia na kombajnie jak sie komuś nie udało,
Offline