Towares

:)))

  • Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Komputery

#46 2007-12-18 16:29:13

Żyłka

student 4 roku

8433876
Zarejestrowany: 2007-10-10
Posty: 32
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

a to jest coś, co może się przydać

http://www.maxior.pl/film/84026/Jak_zrobic_lod


"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu..."

Offline

 

#47 2008-01-07 16:15:54

Przemek

Administrator

Zarejestrowany: 2007-10-09
Posty: 48
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

ćw 8
1 Ile powinna wynosić glazura ??i dlaczego ??
2 Metody Glazurowania
3 Jaką temperaturę powinna mieć woda podczas glazurowania . Uzasadnij

Offline

 

#48 2008-01-07 23:13:01

ZochaSamocha:)

użytkownik

Zarejestrowany: 2007-11-03
Posty: 12
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

Ćw 3
1 jakie czynniki mają wpływ na podmrażanei żywności
2 jak ususzka wpływa na tem krioskopowa
3 jakie drobnoustroje roziwjają sie w podmrażaniu?

Offline

 

#49 2008-01-08 14:36:58

Przemek

Administrator

Zarejestrowany: 2007-10-09
Posty: 48
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

cw 11
jakie czynniki wpływaja na wodochłonność??
Ile bedzie wynosić masa substancji rozpuszczonych w roztworze 130g o stężeniu 13%?
wymienić substancje dodatkowe dodawane do żywności wpływające na coś tam nie pamiętam ale chodzi o polisacharydy, fosforany i substancje enzymatyczne

Offline

 

#50 2008-01-08 16:15:44

Olga

podglądacz

Zarejestrowany: 2007-12-14
Posty: 1
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

Ćw.6
1.Wyjaśnij wady i zalety zamrażania w roztworach soli
2.Rodzaje opakowań stosowanych do zamrażania w roztworach soli
3.Wymień i wyjaśnij czynniki jakościowe zamrożonej żywności

Offline

 

#51 2008-01-08 21:11:43

Ania

student 4 roku

Zarejestrowany: 2007-10-10
Posty: 46
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

Ćw 7
metody zamrażania
kryształy dendryt... jak dlaczego gdzie sie tworzą
opisać i wyjaśnić podać zakres temp.  i narysować w  jakim przedziale następuje zniszczenie tkanki i dlaczego
jakoś to podobnie brzmiało  pozdro

Offline

 

#52 2008-01-08 22:14:59

Magda

Moderator

Zarejestrowany: 2007-10-25
Posty: 47
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

Ćwiczenie 5 (Freeze Flo)
- różnice w zamrażaniu tradycyjnym a freeze flo
- czynniki decydujące o trwałości produktów zamrażanych tą metoda
- co możemy zamrażac tą metodą

Offline

 

#53 2008-01-11 20:38:34

Ila

cicha myszka

Zarejestrowany: 2007-10-23
Posty: 8
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

12
tarcie
przylepnosc tluszczow

Offline

 

#54 2008-01-15 20:55:40

Ania

student 4 roku

Zarejestrowany: 2007-10-10
Posty: 46
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

czy sie jeszcze przyda komuś ? ale podaje do cw 8 glazurowania
jakie konserwanty dodajemy do "glazury"
jak dobieramy opakowanie do mrożonych produktów, co musi spełniać
jakie czynniki wpływają na trwałość produktu mrożonego

powodzenia na kombajnie jak sie komuś nie udało,

Offline

 

#55 2008-03-09 21:31:53

kub4

Ja tu żądze

Zarejestrowany: 2007-10-10
Posty: 29
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

juz to nikomu nie potrzebne fazka co ?


SSSIJ !!

Offline

 

#56 2008-03-14 11:44:02

Przemek

Administrator

Zarejestrowany: 2007-10-09
Posty: 48
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

he ty to fazer jesteś PP

Offline

 

#57 2008-05-25 23:27:13

Ania

student 4 roku

Zarejestrowany: 2007-10-10
Posty: 46
Punktów :   

Re: pytania na chłodnictwo

dzięki bogu  że już mamy to z głowy

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.pokemon-gra-pbf.pun.pl www.kinofan3gp.pun.pl www.motosquad.pun.pl www.ebooki.pun.pl www.pspland.pun.pl