cw 11. 1. po co oznacza się wodochłonność? 2. czynniki wpływające na wodochłonność farszów? 3. oblicz masę substancji NaCl w ilości 1litra wiedząc ze cp wynosi 1,5%
ćw % co można chłodzić met.freeze flo jaki są różnice miedzy freeze flo a tradycyjnymi metodami jakie czynniki wpływają na pozytywne skutki met freeze flo (jakoś tak )
cw.10 zakres krytycznej temperatury czemu trzeba szybko ja przejsc kiedy lepiej rozmrazac rybe wolniej niz szybciej zmiany procesow biochem. i enzymat.w trakcie rozmrazania
ćw 4 1.etapy zamrażania i wykres z uwzględnieniem temp 2. czynniki wpływające na trwałość produktu zamrażanego 3. czynniki które należy uwzględnić przy wyborze urządzeń zamrażalniczych
cwiczenie 3 - jakie mikroorganizmy rozwijaja sie w przedziale temp. krioskopowej, wymien i podaj dokladny zakres temp. - jak wysuszka wplywa na zmiane temp. krioskopowej - wskazniki jakosciowe mrozonej zywnosci