:)))
uczylam się głownie co to jest lepkość, twardość, sprężystkość- ogólnie wlasciwosi konsystencji. ale pytania i tak mialam z kosmosu np dlaczego tłuszcze są lepkie
Offline
pytania z odpytki ćw 4
- na czym polegają metody kontaktowe
- zalety i wady metod kontaktowych
- jak nazywa się proces przymarzania produktu do urządzenia
- czy metody kontaktowe należą do metod szybkich
- jakie kryształki powstają podczas metod kontaktowych
- rodzaje metod kontaktowych- czym się różnią
- jakie powinny być produkty zamrażane metodami kontaktowymi
- jak wpływa opakowanie na zamrażanie produktu
Offline
http://www.mech.pg.gda.pl/ktc/wtargans/ … azanie.pdf
Przydatna strona na ćwiczenie 4
Offline
Tyle osób tu zagląda a mało kto coś tu wpisuje (ciągle te same osoby) może i inni przyłączyliby się, co? a nie tylko tak z pracy kolegów korzystać?
Offline
cw3
co to są zarodniki
wysuszka obniża czy podwyższa tem.krioskopową
co to jest przechładzanie
metody podmrazania
ile wynosi czas podmrazania
stała krioskopowa dla wody
przemiany fizykochemiczne w surowcu w temp krioskopowej
Offline